Før der optages et sms-lån eller forbrugslån, er der en række ting, man bør være opmærksom på. Det er for eksempel:

Sponsoreret indhold

Renter, gebyr & ÅOP

Et af de mere praktiske forhold, man skal kigge på ved et sms-lån, er hvad det kommer til at koste i renter. Hvis renten er for høj, kan man ende i svær økonomisk situation, hvor det endelige beløb pludselig er dobbelt så højt, som det man lånte. 

Undersøg, om det er en variabel eller fast rente, der følger lånet. Er det en variabel rente, så tilpasser den sig markedsrenten – det betyder, at den kan varierer i løbet af den tid, man har lånt penge. Er den derimod fast, så ændrer den sig ikke. 

Om renten er variabel eller fast kan primært have betydning ved forbrugslån, der har en længere varig løbetid. 

Gebyrer er også en af de ting, man bør tjekke ud på forhånd. Her er der især tale om stiftelsesgebyret, som kan have en meget forskellig karakter alt efter, hvor man optager et sms-lån eller forbrugslån henne. Det kan være, man finder ud af, at gebyret for overhovedet at starte op, er så højt, at det ikke kan betale sig. 

I vores naboland, Norge, varierer gebyrerne for at åbne et nyt sms-lån mellem 500 og 1500 kroner ifølge billigeforbrukslån.no/sms-lån. I Danmark betaler man normalt mindre.

Her kommer en anden vigtig faktor i spil, nemlig ÅOP, der står for årlig omkostning i procent. Med denne variabel får du de samlede omkostninger for hele sms-lånet. Det er en rigtig god idé at have for øje allerede, når man skal sammenligne diverse tilbud. 

Løbetiden 

I forbindelse med ÅOP, bør man overveje den løbetid, man ønsker til sit sms-lån eller forbrugslån. Det kan være fristende at vælge en lang løbetid, hvor man afdrager et lille beløb hver måned. Ulempen ved det er, at man ender med samlet at have betalt langt mere for lånet i den sidste ende. 

Hvor lang tid, der skal bruges til afviklingen bør afhænge af den økonomi, man har. Hvor høj indkomst sidder man med? Hvordan ser den kommende tids udgifter ud? Kommer man til flere penge, inden for en overskuelig periode? Det er spørgsmål, der er vigtige at stille sig selv, før man ansøger et forbrugslån. For at læse mere om forbrugslån, kan du besøge forbrugslån.net/.

Kontroller din egen økonomi

Ved at have styr på sin privatøkonomi, kan man vurdere, hvor meget der vil give mening at afdrage hver måned. Her skal man ramme det punkt, hvor der betales en god del af til lånet hver måned, uden det påvirker økonomien i den grad, at man sidder for stramt i det. 

Heldigvis har de fleste låneudbydere samt banker en kreditvurdering, når der ansøges, hvor de blandt andet kigger på lønsedler og skatteoplysninger. Så tit vil man få et kvalificeret bud fra dem, og ellers kan man spørge sin bank til råds. 

Sammenlign 

Det er altid hensigtsmæssigt at undersøge markedet, før man optager et lån. Der er stærk konkurrence blandt låneudbyderne, og det anbefales, at man ansøger flere steder, før man træffer sin beslutning. 

Den rente, der oplyses i reklamer og på hjemmesider er den bedst mulige rente, de kan tilbyde, og altså ikke nødvendigvis den, der bliver givet til dig efter en vurdering af din specifikke sag.