Skab din egen tøjstil

Foto: Shutterstock

I nutidens Danmark har mange en uheldig tendens til at ty til kedelige tøjsammensætninger, hvilket beklageligvis kommer til at give et gråt skær til ellers farverige personligheder.

Du falder måske selv ind under denne kategori, men måske er du heller ikke helt klar over det.

Du kan dog teste dette ved at stille dig foran spejlet. Spørg dig selv: hvad udtrykker jeg? 

Hvis du ikke øjeblikkeligt kan finde et svar, bør du overveje at genopfinde din tøjstil og give den et mere personligt præg. Ikke fordi det er nødvendigt. Snarere fordi alt andet bare ville være lidt kedeligt.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du skal gribe det hele an.

Formalitet

Et vigtigt parameter, der kan gøre en stor forskel for dit outfit, er om du klæder dig formelt eller uformelt. Afhængig af hvem du er, kan formalitetsgraden af din tøjstil være med til at give folk et indblik i din personlighed.

Eksempelvis kan en formel tone være en indikator for en høflig og seriøs attitude, hvorimod en uformel stil måske mere vil give et indtryk af, at du er afslappet og humoristisk. Dette er naturligvis blot eksempler, og afhængig af situationen kan der være helt andre fortolkninger. 

I hverdagssituationer uden dress codes kan det dog være meget fornuftigt at overveje, om du burde skifte til en mere formel eller uformel tøjstil.

Farver

En af de om muligt mest afgørende elementer i dit udtryk er dit valg af farver. Hvis du er en kreativ person med en masse energi, kan det være et ekstremt velvalgt supplement med en farverig skjorte eller t-shirt. På den anden side kan det også være meget passende med en afdæmpet, douce farvesammensætning, hvis du er en mere tilbageholdende og genert person. 

Ovenstående skal absolut ikke forstås som, at ens personlighedstype egenhændigt skal diktere ens farvestil. Man skal dog være opmærksom på, at andre kan få det forkerte indtryk af en ud fra, hvordan man klæder sig. Og i værste fald bliver kontrasten større og på en uheldig måde.

Prøv dig frem

I sidste ende er det bedste, du kan gøre for at personliggøre din tøjstil, dog at sætte tid af til at eksperimentere. Tag din partner eller en god ven med ud at shoppe tøj, og prøv alt hvad du overhovedet orker. Måske finder du noget, der passer perfekt til dig.

Du kan også altid shoppe på nettet. Hos Asos finder du masser af lækkert tøj, og hvis du klikker her, kan du få rabatkoder på 20% på deres hjemmeside.

Oplevelser i København