Madro og nærvær på menuen: Gourmet-restaurant åbner i Tivoli en enkelt aften

Nærvær og nydelse i Tivoli en enkelt aften. Foto: Nuet/Zacapa

Den verdenskendte romproducent Zacapa åbner en restaurant i Tivoli for en enkelt aften. Målet er forbydelse og nærvær under middagen, hvor der blivet kælet for hele sanseapparatet.

 

Gemyse i Tivoli danner ramme om en unik aften torsdag 18. januar, når pop up-restauranten Nuet inviterer indenfor til en tre-retters gourmetmiddag med cocktails i hjertet af haven.

Aftenen er arrangeret af den verdenskendte romproducent Zacapa, som tidligere har afholdt lignende arrangementer i København og Sverige. Det er dog første gang, at mad er en del af konceptet. 

Maria Vegeberg Gram er presseansvarlig i Norden for Diageo Reserve, der fører Zacapa. Hun fortæller, at målet med aftenen er total fordybelse og rum til nærvær, som gør middagen til en enestående helhedsoplevelse.

Nuet åbner som pop up-restaurant en enkelt aften på Gemyse Nimb. Foto: Nuet/Zacapa

- Filosofien bag Zacapa er, at gode ting tager tid, og det princip vil vi ligesom omsætte til en gennemført oplevelse på Nuet, siger Maria Vegeberg Gram til KBH.dk.

- Vores gæster bliver bedt om at aflevere deres ure og mobiler, når de ankommer. De skal uforstyrret kunne være til stede i nuet og nyde alle indtryk. Sanserne bliver skærpet, når man udelukkende skal fokusere på det, der foregår under middagen.

Men det er ikke kun princippet om ro og forbydelse, der gør aftenen speciel. Zacapa har teamet op med Maria Helander, ekspert i mindful eating, der under middagen hjælper gæsterne til at skærpe deres opmærksomhed og tilstedeværelse, så alle sanseindtryk fornemmes stærkere. 

Læs også

Kinesisk hot pot-restaurant popper op hos Mikkeller i Viktoriagade på Vesterbro

Holdet bag aftenen på Nuet. Maria Helander, Edin Dzemat, Josephine Sondlo, Jonas Andersen, Andreas Bernitt. Foto: Nuet/Zacapa

Gourmetmiddagen bestående af tre retter bliver anrettet af den anerkendte svenske kok Edin Dzemat, mens violinisten Andreas Bernitt fremfører et stykke musik, han har komponeret specielt til aftenen. 

Svenske Josephine Sondlo, der i august blev kåret til verdens syvende bedste bartender under World Class-finalen i Mexico City, og danske Jonas Andersen, der er placeret som verdens femte bedste bartender, står for de tre forskellige cocktails, der bliver serveret på Nuet i løbet af aftenen.

- Helt lavpraktisk handler det her bare om, at man er til stede og nyder nuet og åbner alle sine sanser. Når man virkelig er nærværende, så smager maden bare bedre, siger Maria Vegeberg Gram.

Læs også

Lejlighed på Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro overtager tronen som den dyreste i landet

- Det bliver en dejlig middag, hvor man trækker stikket til sociale medier og andre forstyrrende elementer i et par timer og bare nyder det, man har foran sig.

Gæsterne bliver placeret ved langborde og opfordres til at tale sammen om alle de smags- og sanseindtryk, som opstår i løbet af aftenen. Det koster 790 kroner at deltage, og billetter kan findes på Billetto. 

Der vil være to såkaldte seatings i løbet af aftenen. Første arrangement er fra klokken 17 til 19 og andet er fra 20 til 22. 

Menuen er vegetarisk og sammensat af den anerkendte svenske kok Edin Dzemat. Foto: Nuet/Zacapa

Hvad sker der: Nuet
Hvor sker det: Gemyse Nimb i Tivoli
Hvornår sker det: 18. januar klokken 17-19 + 20-22

Hello Vintage kommer til Vesterbro: Bland et kilo vintagetøj for 200 kroner

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplevelser i København