Flydende nydelse i københavnsk kælder: Suppebar åbnet i Sværtegade

Sværtegade har fået en ny suppebar.

Farvestrålende supper fyldt med vitaminer og knas på toppen. Ny suppebar i København vil åbne danskernes øjne for det helsebringende koncept 'souping' fra USA.

 

Fredag i sidste uge fik Sværtegade i Indre By en ny restaurant - den første af sin art i landet.

Der popper jævnligt nye spisesteder op i hovedstaden, men det er ikke så ofte, man støder på så klart et koncept: Soupherb, som kan findes i kælderen i Sværtegade 3 mellem Pilestræde og Gammel Mønt, sælger nemlig kun suppe.

Konceptet stammer fra Californien i USA, hvor souping for længst er blevet en trend. Og nu kan københavnerne altså hoppe med på bølgen:

- Hvor juice ofte er proppet med kulhydrater og ikke så meget andet, udgør en veltillavet suppe med grønt, krydderurter og protein et reelt måltid, der giver næring og energi og mætter længe. Desuden har kroppen let ved at omsætte alle de gode sager takket være konsistensen, siger Sandra Pugliese, der har hjulpet med at stable projektet på benene.

Læs også

PS Bar & Grill er åbnet på Østerbrogade med fristende nyt koncept

Hun har desuden udviklet drikkene på menukortet hos Soupherb og skrevet bøger om souping. 

Soupherb sælger både kolde og varme supper af grøntsager, frugt og krydderurter, som er frisklavede og kan tages med som take away. Desuden er de farverige retter toppet med forskellige knasende sager, som kunderne selv vælger mellem. 

Slut med juicing. Souping er det nye! Foto: Soupherb

Soupherb går op i økologi og bæredygtighed, men deres supper skal først og fremmest smage godt:

- Minimum 70-80 procent af de råvarer, vi bruger, er økologiske på nuværende tidspunkt, men med tiden håber vi at øge den andel. Det er dog vigtigt, at vi hele tiden vælger de ingredienser, der smager bedst. Med så enkle måltider som en suppe, er hver enkelt ingrediens’ smag essentiel, siger Malene, som er køkkenchef i Soupherb. 

Læs også

Papirøen holder kæmpe farvelfest 16. december - og du er inviteret

Den københavnske suppebar planlægger at ændre menukortet fire gange årligt, så supperne passer til årstiden. 

Her i vinterperioden kan man for eksempel købe 'bone broth', som er langtidskogt suppe lavet af knogler og marvben, og som har et højt indhold af aminosyrer, mineraler og glucosaminer.

Suopherb tilpasser menukortet til sæsonen fire gange årligt. Foto: Soupherb

Hvad sker der: Soupherb
Hvor sker det: Sværtegade 3, 1118 København K
Hvornår sker det: Hver dag 11.30-19.30

Scandic bygger spektakulært hotel på Kalvebod Brygge med 600 værelser, pool, bageri og skybar

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplevelser i København