Foto: Shutterstoc

I de danske storbyer bygger man på livet løs. Og hver dag kan man se nye betonelementer blive placeret ovenpå hinanden i forbindelse med opførsel af endnu flere lejligheder.

For den enkelte borger betyder det helt konkret, at det ellers til tider snævre udbud bliver større, og for rigtig mange blandt andet studerende har det den konsekvens, at det bliver billigere og nemmere at få råd til en lejlighed eller et værelse i de proppede studiebyer. 

I artiklen her kigger vi ind i, hvordan de danske storbyer ekspandere i forhold til nybyggeri. Læs med videre og få den nyeste information i forhold til de københavnske boligbyggerier.

Københavnerne bygger både opad og udad

I København kan man for alvor se, hvordan mangel på boliger har haft den betydning, at både det offentlige og større bygherre har fokus på nybyggeri. Hver dag lanceres nye planer om tilbygning og udbygning af nye eller eksisterende boligbyggerier, og for det københavnske byliv er det i den grad med til, at byen både bliver moderne, mere miljøvenlig og endda større. 

En af de seneste nyheder i forbindelse med udbygning af det hovedstaden er planen om udvidelse af byens erhvervsliv. For i den sydlige del af København har man nemlig planlagt at udbygge hele byen med ni nye øer, der hovedsagligt skal facilitere erhvervsliv og industri. Projektet har været længe undervejs, og for nogle er det måske ikke så overraskende endda. Men ikke desto mindre betyder det, at man i nærmest centrum af hovedstaden får hele 12.000 nye arbejdspladser, som med afsæt i fastlagt og nøje planlagt infrastruktur er nemt tilgængelige. Læs meget mere om Københavns nye udbygning lige her.

Udover at udvide byens grænser gennemgår byen også en mere eller mindre revolutionærende fase, når det kommer til boligbyggeri. For selvom den store udbygning i sydbyen måske ikke vil medføre, at byen får flere boliger, betyder det i højere grad, at erhvervsliv flyttes fra mere centrale dele af storbyen. Ældre industriområder omlægges til i højere grad at bestå af boliger, og enorme arealer bliver på den måde transformeret fra industri til almindelig boligbebyggelse.

Et eksempel herpå er den del af København, der tidligere har været højborg for Carlsberg. For med afsæt i en udflytning af det stolte gamle bryggeri har man nemlig valgt, at hele dette område i dag skal laves om til boliger til byens borgere. Og en sådan ændring kan i den grad mærkes på prissætningen af boligmarkedet og byens udbud. 

Tag springet i dag – flyt til storbyen mens udbuddet er stort

Er du en af dem, der måske ikke førhen har kunne overskue at flytte til Storkøbenhavn på grund af priserne og det relativt snævre udbud, kan du med fordel prøve i dag. For med store udbygninger falder priserne på de helt almindelige lejligheder, og for rigtig mange falder de til et niveau, hvor de fleste kan være med.

Har du dog ikke helt råd til både indskud og ny leje, bør du måske i stedet for at vente låne dig til det. For det er nu, boligmarkedet er lavt, og man ved aldrig, hvordan det ser ud om blot seks måneder. Læs mere om lån til indskud eller andet på Lånemäklaren.se.